Είσοδος Μέλους

Εγγραφή Νέου Μέλους

News

Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις μεταβιβάσεις των ακινήτων

Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις μεταβιβάσεις των ακινήτων όπου οι συμβολαιογράφοι θα συγκεντρώνουν για λογαριασμό των αγοραστών και των πωλητών τα απαραίτητα δικαιολογητικά των συναλλαγών ετοιμάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το ΒΗΜΑ της Κυριακής.

ΠΗΓΗ: TO BHMA
Xρήστος Κολώνας 
 
Πρόκειται για την πλατφόρμα e-Μetavivasi με δικαιούχο το Εθνικό Κτηματολόγιο και θα τεθεί σε πιλοτική λειτουργία έως τις αρχές Ιουνίου, όπως αναφέρουν πληροφορίες του «ΒΗΜΑΤΟΣ».
 
Το e-Metavivasi εντάσσεται στον σχεδιασμό και στις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, υπεύθυνος της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Ακης Σκέρτσος, στο πλαίσιο των δράσεων του Doing Business.
 
Στην πλατφόρμα e-Metavivasi θα αποκτήσουν πρόσβαση οι συμβολαιογράφοι. Οι αγοραστές και πωλητές ακινήτων θα τους εξουσιοδοτούν για να αντλούν ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά των αγοραπωλησιών ακινήτων. Το όφελος σε χρόνο και κόστος θα είναι σημαντικό για τα φυσικά πρόσωπα και τις εταιρείες.
 
Διασύνδεση με τη MyProperty
Για την πλατφόρμα e-Metavivasi δίνεται έμφαση στις διαλειτουργικότητες ώστε τα δικαιολογητικά να αντλούνται αυτόματα. Οπου ακόμη αυτό δεν είναι εφικτό (π.χ. ΤΑΠ), θα υπάρχει δυνατότητα να ανεβαίνουν στο σύστημα από τον ενδιαφερόμενο πωλητή και ο συμβολαιογράφος να τα αντλεί από εκεί.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα έχει διασύνδεση με εκείνη της ΑΑΔΕ, τη MyProperty, η οποία λειτουργεί ήδη από τις αρχές Μαρτίου. Εχει ήδη υποδεχθεί 1.000 δηλώσεις Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτου (10%-15% του συνόλου). Τον Μάιο ο συγκεκριμένος αριθμός είναι πιθανό να ανέλθει και στις 2.000 δηλώσεις, όπως αναφέρουν πηγές του «Βήματος». Σκοπός για τη MyProperty είναι να επεκταθεί και σε γονικές παροχές και δωρεές (ώστε να αγγίξει το 40% του συνόλου των μεταβιβάσεων) 


Λεωφόρος Ποσειδώνος 21,
Άλιμος 174 55
210 9884034
210 9810748
Θέλετε να σας καλέσουμε;
Όνομα Επώνυμο
E-mail Τηλέφωνο
Ώρες επικοινωνίας από έως
* Όλα τα παραπάνω πεδία είναι
  υποχρεωτικά!