Είσοδος Μέλους

Εγγραφή Νέου Μέλους

News

Αρχίζει η αξιοποίηση του Πύργου Πειραιά

Την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο για την αξιοποίηση του ιστορικού Πύργου Πειραιά, έδωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο στον Δήμο Πειραιά.

 

Το επόμενο διάστημα τα έργα θα ξεκινήσουν και το κτίριο θα ανακαινιστεί ριζικά, με σύγχρονες υποδομές για γραφεία και καταστήματα και κατακόρυφες ζώνες πρασίνου. 

Η συνολική επένδυση θα ξεπεράσει τα €50 εκατ. Το ακίνητο αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Πειραιά, το οποίο, όμως, δεν είχε αξιοποιηθεί ποτέ από τότε που κατασκευάστηκε.

Ο Δήμος Πειραιά σχεδίασε και προχώρησε σε διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίησή του, που προέβλεπε την παραχώρησή του για 99 έτη, τη διαχείριση και εκμετάλλευσή του από επενδυτές.
Ο διαγωνισμός στέφθηκε με επιτυχία και κατακυρώθηκε στην Ένωση Εταιριών «CANTΕ HOLDINGS LTD – ΠΡΟΝΤΕΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝ∆ΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ».
 
Το ετήσιο οικονομικό αντάλλαγμα για τον Δήμο Πειραιά είναι €1.010.000 με αναπροσαρμογή 2% ετησίως, το οποίο θα επιστραφεί στην πειραϊκή κοινωνία σε έργα καθημερινότητας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Πειραιωτών και την αναβάθμιση της πόλης.
 
Η επόμενη ημέρα 
 
Οσον αφορά στην αξιοποίηση του Πύργου προβλέπει μικτές χρήσεις γραφείων/ καταστημάτων και πρόθεση των επενδυτών έως σήμερα είναι να διαμορφωθεί το κτήριο ως εξής:
  • Α και Β Υπόγειο: Μηχανολογικοί χώροι και χώροι στάθμευσης
  • Ισόγειο: Χώρος ενημέρωσης και ανάδειξης τουριστικού προϊόντος του Πειραιά και καταστήματα
  • 1ος και 2ος όροφος: Καταστήματα
  • 3ος όροφος: Πολυχώρος Πολιτιστικών λειτουργιών με χώρο εστίασης
  • 4ος – 18ος όροφος: Γραφεία
  • 19ος και 20ος όροφος: Εστιατόριο
Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι 33 μήνες για την ριζική ανακαίνιση και διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων και του άμεσου περιβάλλοντος χώρου, την αναβάθμιση όψεων με δημιουργία προστατευτικού κελύφους, κατακόρυφες ζώνες πρασίνου και σύγχρονο σύστημα φωτισμού για την ανάδειξη του Πύργου ως τοπόσημου.


Λεωφόρος Ποσειδώνος 21,
Άλιμος 174 55
210 9884034
210 9810748
Θέλετε να σας καλέσουμε;
Όνομα Επώνυμο
E-mail Τηλέφωνο
Ώρες επικοινωνίας από έως
* Όλα τα παραπάνω πεδία είναι
  υποχρεωτικά!