Είσοδος Μέλους

Εγγραφή Νέου Μέλους

News

Αλλάζει τα γραφεία ο COVID-19

Απαραίτητο συστατικό των γραφειακών χώρων στο άμεσο μέλλον θα είναι η ύπαρξη προδιαγραφών που εξασφαλίζουν ευεξία στον εργαζόμενο.
 
Το πιστοποιητικό WELL συνδυάζει μια σειρά από επτά παραμέτρους όπως η ποιότητα του αέρα, του νερού, της διατροφής, του φωτός, της άθλησης και του νου. Βασική αρχή του Οργανισμού που πιστοποιεί τα παραπάνω είναι ότι υγεία και περιβάλλον είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Όλα αυτά έρχονται να εμπλουτίσουν τις «πράσινες» προδιαγραφές που επιβάλλουν τα συστήματα αξιολόγησης της ενεργειακής συμπεριφοράς όπως τα LEED, BREEAM, GreenStar και Living Building Challenge, που επι της ουσίας προδιαγράφουν τη λειτουργική συμπεριφορά των σύγχρονων κτιρίων.
 
Η ένταξη των κριτηρίων ευεξίας στο στάδιο του αρχικού σχεδιασμού καθιστά το εγχείρημα ευκολότερο και πιο οικονομικό, χωρίς αυτό να λειτουργεί απαγορευτικά για την αναβάθμιση υφισταμένων μονάδων. Τα κτίρια που έχουν πιστοποιηθεί κατά WELL φτάνουν σήμερα τα 3831 σε 58 χώρες και διαθέτουν επιφάνεια 46 εκατ. τμ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Yardi Matrix στις ΗΠΑ χτίστηκαν 68 εκατ. τμ. γραφείων την περίοδο 2010 – 2019, αυξάνοντας τις πυκνότητες στις αστικές περιοχές του Βορρά, ενώ στις Νότιες Πολιτείες η ανάπτυξη γραφειακών χώρων συντελέστηκε σε περιαστικές περιοχές.
 
ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ

Με πρωταρχική προτεραιότητα την αύξηση της παραγωγικότητας τα σύγχρονα γραφεία, δεν στεγάζουν απλά υπαλλήλους αλλά καλλιεργούν συνθήκες δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ των απασχολουμένων, όπως εκτιμούν στον επενδυτικό βραχίονα της Amundi Real Estate, που διαχειρίζεται 700 κτίρια αξίας €30 δισ. σε 14 ευρωπαϊκές χώρες. Βρίσκεται μάλιστα στον πυρήνα της στρατηγικής απόκτησης και διαχείρισης χαρτοφυλακίων γραφειακών χώρων, καθώς η ένταξη της διάστασης της ευεξίας καθιστά τα συγκεκριμένα κτίρια μαγνήτες για προσέλκυση ανθρώπινου δυναμικού υψηλότατης ποιότητας και ταυτόχρονα απαντά στον ανταγωνισμό από την εξάπλωση των συνεργατικών χώρων.
 
ΚΛΙΜΑΚΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

Ενας από τους λόγους η αλλαγή κλίμακας που δημιουργεί αίσθησης γειτονιάς, μέσα από την ύπαρξη χώρων εστίασης, αναψυχής, και εμπορίου, σε συνδυασμό με την προσβασιμότητα που εξασφαλίζουν κόμβοι δημόσιας συγκοινωνίας και έρχονται να καλύψουν τις απαιτήσεις των νέων εργαζόμενων. Οι τελευταίοι επιλέγουν να απασχολούνται σε ένα περιβάλλον που τους εξασφαλίζει όχι κατ’ ανάγκη τις υψηλότερες αποδοχές, αλλά την ισορροπία μεταξύ κατοικίας και εργασίας μέσα από τη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες όπως γυμναστήριο, παιδικός σταθμός, πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, αλλά και γειτνίαση με το φυσικό περιβάλλον. (πάρκο, ποδηλατόδρομοι κλπ.)
Τα παραπάνω καταλήγουν σε μια ισορροπία που βρίσκει ευτυχισμένους όλους τους συντελεστές της εξίσωσης: εργαζόμενους, εταιρείες και επενδυτές. Τα κτίρια που προσαρμόζονται στα πρότυπα ευεξίας προσφέρουν δυνητικά υψηλότερες αποδόσεις. Οι ενοικιαστές μένουν περισσότερο και είναι πρόθυμοι να καταβάλουν υψηλότερα ενοίκια.


Λεωφόρος Ποσειδώνος 21,
Άλιμος 174 55
210 9884034
210 9810748
Θέλετε να σας καλέσουμε;
Όνομα Επώνυμο
E-mail Τηλέφωνο
Ώρες επικοινωνίας από έως
* Όλα τα παραπάνω πεδία είναι
  υποχρεωτικά!